Menu

Stressen of achterover leunen?

Tijd voor een feestje!

Zojuist hebben we onze nieuwe website live gezet. Wij vonden dit het perfecte moment om eens te praten over het live zetten van een website. Bij een livegang moet je namelijk rekening met een aantal zaken. Dit kan ook erg veel stressvolle situaties opleveren, zowel voor de developers als voor de u als klant. Als een webshop niet snel live staan kan dit een behoorlijk aantal gemiste orders opleveren. Dit kan natuurlijk een grote invloed hebben op uw maandelijkse omzet.

Om een gesmeerde livegang te doorstaan is het belangrijk om de website of webshop op de ontwikkelomgeving eerst nog eens goed na te lopen. Kloppen alle pagina’s? Staan alle producten er met de juiste artikelnummers en zeker niet onbelangrijk, de juiste prijzen in de database.

SEO

Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat je content goed staat en dat alles is geoptimaliseerd is voor de Search Engines, ook wel te noemen SEO. Lorem ispum teksten zijn niet goed voor je Google-ranking. Check ook je afbeeldingen op alt teksten, je title’s en je meta descriptions.

Techniek

Dit is ook het goede moment om nog een keer responsive te testen. Check ook vooral alle browsers zoals Firefox, Chrome, Opera, Safari en ook zeker niet te vergeten Internet Explorer en Edge.

301-redirects

Ook is het belangrijk dat je 301-redirects goed zijn ingesteld. Als iemand op een linkje klikt op Google waarvan de pagina niet meer bestaat is het wel zo handig dat deze gebruikers automatisch wordt doorgestuurd naar de daarbij behorende pagina.

Formulieren

Controleer ook zeker nogmaals je formulieren en eventuele nieuwsbrief aanmeldingen. Het zou zonde zijn als er straks potentiele klanten worden misgelopen.

Snelheid

Grote afbeeldingen of enorme javascript-libraries kunnen je website of webshop behoorlijk traag maken. Minified bestanden en “Save for web” afbeeldingen maken een wereld van verschil.

Terug naar overzicht